Black Friday sau „Vinerea neagră’’ în traducere liberă, este un curent care a apărut din Statele Unite. A apărut prima dată în România în 2011. Deoarece s-a bucurat de un succes neașteptat, a devenit un eveniment care are loc în fiecare an. Curios în legătură cu modul în care se va desfășura weekend-ul celor mai mari reduceri în 2023 în România? Găsești mai jos cele mai importante date și informații.

Black Friday în România

În România, primul Black Friday s-a desfăşurat doar în mediul online. Magazinele online au pus la bătaie oferte cât mai interesante pentru potenţialii clienţi. Apoi, managerii magazinelor fizice au observat succesul de care s-a bucurat Black Friday, şi în fiecare an, tot mai multe magazine se alătură trendului.

În Statele Unite, Black Friday este organizat în ziua după sărbătoarea Ziua Recunoştinţei, însă în România, Black Friday se organizează cu o săptămână înainte. Deoarece, în România este sărbătoare liberă legală de 1 Decembrie, pentru a putea oferi timp curierilor să livreze toate coletele comandate, a fost stabilită această dată.

Cel mai mare magazin online, care a pornit trendul cu reduceri de Black Friday în România este retailerul Emag, de aceea evenimentul mai este cunoscut cu denumirea de Black Friday Emag.

Unsplash.com

Cyber Monday

Cyber Monday a apărut în 2005. Este considerată prima luni după sărbătoarea Recunoştinţei, şi termenul a fost creat de către shop.org. A fost ziua cu cele mai multe cumpărături realizate, atât în 2017 cât şi în 2018. A surclasat chiar şi vânzările de „Black Friday’’. Acest eveniment a crescut în popularitate cu fiecare an, devenind un important eveniment comercial. Clienţii ştiu ce doresc să cumpere şi se bucură de disponibilitatea de 24 de ore la care au access. Aproape 90% din retaileri oferă discounturi de Cyber Monday.

Probabil te întrebi care sunt diferențele dintre Cyber Monday și Black Friday. Una dintre cele mai importante diferențe de până în acest an era faptul că Cyber Monday este o zi a reducerilor exclusiv pentru magazinele online. Cu toate acestea, e foarte posibil ca în acest an, în contextul interzicerii oricărui fel de aglomerații, și Black Friday să se transforme într-un eveniment exclusiv online. 

Deși în România încă nu este la fel de celebră precum Black Friday, Cyber Monday a fost deja adoptată de eMag și restul marilor retaileri online.

Când este Black Friday?

Anul acesta, Black Friday 2023 începe încă de pe 10 noiembrie în România, cu posibilitatea prelungirii până în ultimul weekend al toamnei. În tot acest timp ai posibilitatea să achiziționezi toate bunurile dorite şi cadouri pentru cei dragi la prețuri irezistibile. Diversitatea magazinelor participante se datorează succesului înregistrat, retailerii dorind să participe la acest eveniment.

Trebuie să precizăm însă că nu toate magazinele organizează Black Friday în aceeași. Mulți dintre retaileri așteaptă anunțul oficial al eMag, iar abia apoi îți stabilesc data oficială. Campaniile Black Friday Altex, Media Galaxy, Flanco și Dedeman obișnuiesc să se întindă pe durata a câtorva săptămâni, nefiind limitate doar la o singură zi.

Astfel, și în acest an vom avea parte de o lună noiembrie dedicată reducerilor de black friday. 

Cyber Monday în România anul acesta va fi organizat pe 28 noiembrie. Deși nu îți putem promite care promoții îți vor aduce un avantaj mai mare, te vom sfătui să fii cu ochii în patru pe întreaga perioadă a acestor reduceri. Oferta și stocurile sunt variate (poţi găsi orice de la cărţi, la parfumuri, haine sport sau elegante, și articole pentru copii).

Oricum, curentul acestor evenimente a prins în România şi sunt aşteptate cu mult interes de către clienţi. Aceştia caută din timp cele mai bune oferte, compară preţurile şi specificaţiile produsului pentru a se asigura că au făcut cea mai bună alegere. Tu ţi-ai pregătit lista de cumpărături? Black Friday 2023 e aproape aici!

Unsplash.com

Black Friday 2023, așteptări

În ciuda pandemiei globale, anul 2020 a adus încasări record pentru retailerii care au organizat Back Friday. Nici anul acesta nu va fi excepție, iar magazinele online se așteaptă la o creștere a vânzărilor de circa 10% față de anul precedent.

Pentru a fi pregătit pentru valurile de reduceri de Black Friday și Cyber Monday îți oferim câteva sfaturi utile. Alcătuiește o listă cu produsele pe care dorești să le achiziționezi și analizează prețurile de la mai mulți retaileri. Notează-ți magazinele pe care le vei vizita în zilele de reduceri. Majoritatea dintre ele au disponibile și aplicații mobile. Poți să-ți descarci aplicațiile, iar dacă vrei ca întreg procesul de achiziție să fie mult mai rapid, îți recomandăm să îți și salvezi datele cardului în cont. În cazul în care nu ai deja un cont active, creează-ți unul.

Primele minute ale startului Black Friday sunt foarte importante, deoarece cele mai mari reduceri pot fi epuizate rapid. Pentru a nu le pierde, îți recomandăm să urmărești ora de start și să accesezi magazinele online rapid. 

Reduceri și oferte Black Friday 2023

Profilul cumpărăturilor efectuate cu ocazia black friday s-a schimbat odată cu pandemia. Statisticile oficiale ale ediției din 2020 arată că segmentul IT a atras cel mai mare interes, în detrimentul categoriilor fashion și vacanțe, care au înregistrat scăderi. La ediția Black Friday 2023 vor participa peste 100 de magazine online (Emag, Altex, Media Galaxy, Ikea, Zara, Flanco, Dedeman, Notino). Printre ofertele disponibile vor fi reduceri de până la 90%, dar și campanii de tipul 1+1 gratuit sau 2+1 gratuit.

Black Friday 2023 se apropie. Ştii ce înseamnă? La ce reduceri să te aștepți în acest an?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Post navigation