Black Friday sau „Vinerea neagră’’ în traducere liberă, este un curent care a apărut din Statele Unite. A apărut prima dată în România în 2011. Deoarece s-a bucurat de un succes neașteptat, a devenit un eveniment care are loc în fiecare an. Anul acesta nu o să fie o excepție, în ciuda situației pandemice. Curios în legătură cu modul în care se va desfășura weekend-ul celor mai mari reduceri în 2020 în România? Găsești mai jos cele mai importante date și informații.

Black Friday în România

În România, primul Black Friday s-a desfăşurat doar în mediul online. Magazinele online au pus la bătaie oferte cât mai interesante pentru potenţialii clienţi. Apoi, managerii magazinelor fizice au observat succesul de care s-a bucurat Black Friday, şi în fiecare an, tot mai multe magazine se alătură trendului.

În Statele Unite, Black Friday este organizat în ziua după sărbatoarea Ziua Recunoştinţei, însă în România, Black Friday se organizează cu o săptămână înainte. Deoarece, în România este sărbătoare liberă legală de 1 Decembrie, pentru a putea oferi timp curierilor să livreze toate coletele comandate, a fost stabilită această dată.

Cel mai mare magazin online, care a pornit trendul cu reduceri de Black Friday în România este retailerul Emag, de aceea evenimentul mai este cunoscut cu denumirea de Black Friday Emag.

black friday sale

Cyber Monday

Cyber Monday a apărut în 2005. Este considerată prima luni după sarbătoarea Recunoştinţei, şi termenul a fost creat de către shop.org. A fost ziua cu cele mai multe cumpărături realizate, atât în 2017 cât şi în 2018. A surclasat chiar şi vânzările de „ Black Friday’’.  Acest eveniment a crescut în popularitate cu fiecare an, devenind un important eveniment comercial. Clienţii ştiu ce doresc să cumpere şi se bucură de disponibilitatea de 24 de ore la care au access. Aproape 90% din retaileri oferă discounturi de Cyber Monday.

Probabil te întrebi care sunt diferențele dintre Cyber Monday și Black Friday. Una dintre cele mai importante diferențe de până în acest an era faptul că Cyber Monday este o zi a reducerilor exclusiv pentru magazinele online. Cu toate acestea, e foarte posibil ca în acest an, în contextul interzicerii oricărui fel de aglomerații, și Black Friday să se transforme într-un eveniment exclusiv online. 

Când este Black Friday?

Anul acesta, Black Friday începe încă de pe 13 noiembrie în România, cu posibilitatea prelungirii până în utimul weekend al toamnei. În tot acest timp ai posibilitatea să achiziționezi toate bunurile dorite şi cadouri pentru cei dragi la prețuri irezistibile. Diversitatea magazinelor participante se datorează succesului înregistrat, retailerii dorind să participe la acest eveniment.

De cealaltă parte, Cyber Monday în România anul acesta va fi organizat pe 30 noiembrie. Deși nu îți putem promite care promoții îți vor aduce un avantaj mai mare, te vom sfătui să fii cu ochii în patru pe întreaga perioadă a acestor reduceri. Oferta și stocurile sunt variate (poţi găsi orice de la cărţi, la parfumuri, haine sport sau elegante, și articole pentru copii).

Oricum, curentul acestor evenimente a prins în România şi sunt aşteptate cu mult interes de către clienţi. Aceştia caută din timp cele mai bune oferte, compară preţurile şi specificaţiile produsului pentru a se asigura că au făcut cea mai bună alegere. Tu ţi-ai pregătit lista de cumpărături? Black Friday e aproape aici!

Black Friday și pandemia de Coronavirus – detalii 2o2o

Crezi că sărbătoarea de Black Friday poate fi oprită de o pandemie globală? Nu și în anul 2020. Din martie și până acum, majoritatea afacerilor au avut răgazul necesar de a trece în online, creându-și platforme de vânzare și promovare pe internet. Astfel, cel mai probabil, pentru reducerile de anul acesta, cumpărătorii fideli se vor bate virtual, pe site-urile magazinelor și retailerilor. 

Cum să te pregătești de Black Friday în acest an? Ochește articolele pe care vrei să le achiziționezi sau fă-ți o listă cu magazinele pe care le vei vizita virtual pentru reduceri. La multe dintre ele ai disponibile și aplicații, pe care trebuie să le ai descărcate în telefon. Asta te va scuti de problema supraîncărcării și blocării website-urilor atunci când e fluxul prea mare.

Black Friday se apropie. Ştii ce înseamnă?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Post navigation