Black Friday sau „Vinerea neagră’’ în traducere liberă, este un curent care a apărut din Statele Unite. A apărut prima dată în România în 2011. Deoarece s-a bucurat de un succes neaşteptat, a devenit un eveniment care are loc în fiecare an.

Black Friday în România

În România, primul Black Friday s-a desfăşurat doar în mediul online. Magazinele online au pus la bătaie oferte cât mai interesante pentru potenţialii clienţi. Apoi, managerii magazinelor fizice au observat succesul de care s-a bucurat Black Friday, şi în fiecare an, tot mai multe magazine se alătură trendului.

În Statele Unite, Black Friday este organizat în ziua după sărbatoarea Ziua Recunoştinţei, însă în România, Black Friday se organizează cu o săptămână înainte. Deoarece, în România este sărbătoare liberă legală de 1 Decembrie, pentru a putea oferi timp curierilor să livreze toate coletele comandate, a fost stabilită această dată.

Cel mai mare magazin online, care a pornit trendul cu reduceri de Black Friday în România este retailerul Emag, de aceea evenimentul mai este cunoscut cu denumirea de Black Friday Emag.

black friday sale

Cyber Monday

Cyber Monday a apărut în 2005. Este considerată prima luni după sarbătoarea Recunoştinţei, şi termenul a fost creat de către shop.org. A fost ziua cu cele mai multe cumpărături realizate, atât în 2017 cât şi în 2018. A surclasat chiar şi vânzările de „ Black Friday’’.  Acest eveniment a crescut în popularitate cu fiecare an, devenind un important eveniment comercial. Clienţii ştiu ce doresc să cumpere şi se bucură de disponibilitatea de 24 de ore la care au access. Aproape 90% din retaileri oferă discounturi de Cyber Monday.

Când este Black Friday?

Anul acesta, Black Friday se organizeaza în data de 22 Noiembrie. Este foarte probabil să se întindă pe tot weekendul, având astfel un weekend întreg pentru a achiziţiona bunurile dorite şi cadouri pentru cei dragi. Diversitatea magazinelor participante se datorează succesului înregistrat, retailerii dorind să participe la acest eveniment.

Cyber Monday în România anul acesta va fi organizat pe 2 Decembrie. Chiar dacă vânzările au loc online, oferta disponibilă este una variata( poţi să găseşti de la cărţi, la parfumuri, haine sport sau elegante, sau articole pentru copii).

Oricum, curentul acestor evenimente a prins în România şi sunt aşteptate cu mult interes de către clienţi. Aceştia caută din timp cele mai bune oferte, compară preţurile şi specificaţiile produsului pentru a se asigura că au făcut cea mai bună alegere. Tu ţi-ai pregătit lista de cumpărături? Black Friday e aproape aici!

Black Friday se apropie. Ştii ce înseamnă?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Post navigation