Black Friday se apropie cu paşi repezi. Ediţia de anul acesta vine cu o sumedenie de magazine şi branduri participante, toate întrecându-se în a oferi cele mai bune oferte pentru clienţii acestora. Este ziua din an cu cele mai multe vânzări, iar amplitudinea evenimentului creşte de la an la an.

Dar noi, cumpărătorii, ce avem de câştigat dacă participăm la Black Friday?

Nu este doar ziua din an cu cele mai mari încasări pentru retaileri, este şi ziua din an cu cele mai mari reduceri. De Black Friday reducerile sunt substanţiale şi mai variate decât cu ocazia altor sărbători. Cel puţin în România, în anii anteriori, reducerile de iarnă sau lichidarea stocului de vară nu impresionau sau atrăgeau prea mulţi clienţi. Aşa avem, cu toţii, o zi dedicată cumpărăturilor, în care magazinele, atât fizice cât şi online, se întrec în a pregăti oferte interesante pentru clienţi.

black friday

Ca ziua de Black Friday să nu te prindă nepregătit, e bine să te gândeşti din timp care este scopul personal pentru această Vinere Neagră? Doreşti să îţi reînnoieşti garderoba? Doreşti să îţi schimbi decorul? Poate vrei să îţi faci cumpărăturile de Crăciun cu această ocazie? Sau poate vrei să cumperi la preţ redus telefonul acela la care te gândeai de ceva vreme?

Indiferent de ceea ce doreşti să cumperi, sau câte produse doreşti să achiziţionezi, e bine să îţi stabileşti reguli clare înainte de a începe.

Bugetul

Poate cel mai important aspect este bugetul de care dispui sau pe care eşti dispus să îl cheltui. Vei fi surprins de amploarea evenimentului, atât dacă alegi să îţi faci cumpărăturile fizic sau online.

Aminteşte-ţi că această zi e utilă pentru a economisii. În febra momentului, te poţi trezi cu produse pe care nu ţi le doreai sau pe care nu ţi le aminteşti când le-ai cumpărat. Înghesuiala din magazin te poate atrage să cumperi produse doar pentru că sunt la un preţ foarte bun, mult mai mic decât de obicei şi cu sigurantă vei găsi cui să îl oferi. De aceea, e bine să stabileşti dinainte care este bugetul maxim pe care vrei să îl aloci( 300 RON, 500 RON sau oricare sumă cu care te simţi confortabil).

Dacă mergi cu cineva la cumpărături, puteţi stabili cine e responsabil să se asigure că nu depăşiţi bugetul alocat. Astfel, ai mai multe şanse să nu te trezeşti cu obiecte pe care nu ţi le doreai.

black friday

Nu subestima puterea reducerilor. Vei fi bombardat din toate direcţiile cu promoţii speciale, preţuri foarte mici şi oferte nemaivăzute. Poţi ca în loc să economiseşti în timp ce faci cumpărături, să te trezeşti cu dulapul plin cu obiecte nefolositoare.

Dacă planifici să participi anul acesta la cumpărături de Black Friday, e bine să reţii câteva lucruri importante: studiază oferta înainte, stabileşte clar care este scopul acestor cumpărături( cadouri de Crăciun, reînnoit garderoba, de exemplu), dar cel mai important stabileşte bugetul maxim pe care eşti dispus să îl aloci pentru o zi. Iar dacă ştii că îţi e greu să poţi ceda ofertelor tentante, nu te duce singur la cumpărături. Prietenii îţi pot fi un aliat foarte bun în acest moment.

La cumpărături şi economisiri de Black Friday

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Post navigation